Getuigenissen

Veerle Boone, leerkracht BOM en Godsdienst

“Ik voelde me meteen goed in De Passer: ik kreeg een warm en vriendelijk onthaal, er heerste een aangename sfeer… Een jaar later heb ik nog steeds het gevoel dat ik ‘met mijn gat in de boter gevallen ben’. Eerst en vooral werd dit gevoel waargemaakt door de collega’s: altijd een goedendag, samenzitten om de lessen op elkaar af te stemmen, samen zoeken naar oplossingen, samen bedenken hoe we met onze leerlingen een niveau hoger kunnen gaan … Ten tweede zijn er de leerlingen: samen leren, maar ook samen leven. De leerlingen staan open voor heel wat onderwerpen en willen ook echt iets bijleren. Je bouwt samen met je IB-leerlingen een vertrouwensband op die ervoor zorgt dat jij ook van hen iets kan leren. Ze zijn zo open en eerlijk, waardoor je ook jezelf beter leert kennen. Tot slot krijg ik ook dat warme gevoel door de ouders: er wordt heel veel uitgewisseld met elkaar en hun dankbaarheid (die vaak een weerspiegeling is van de dankbaarheid van hun kind) zorgt ervoor dat je vaak de bevestiging krijgt waar iedereen naar op zoek is.”

Mieke Goetgeluck, leerkracht Business Support

“Na jarenlang in de privésector gewerkt te hebben, werd het tijd voor een carrièreswitch. Ik heb doelbewust voor het onderwijs gekozen, meer bepaald voor leerlingen met zorg, omdat ik ervan overtuigd ben dat deze leerlingen – mits de juiste begeleiding – hun vele talenten nóg meer naar boven kunnen halen. Onze leerlingen kunnen voor het bedrijfsleven een absolute meerwaarde betekenen. Door hen extra begeleiding te geven en hen te coachen, komen ze zeker en vast op hun pootjes terecht. Op school ervaar ik de relaties tussen personeel onderling en tussen personeel en leerlingen echt als hartverwarmend. De ondersteuning, collegialiteit, de dankbaarheid van leerlingen en ouders… het geeft me elke dag opnieuw een boost. Ik vind het ook super dat ik mijn opgedane bedrijfservaring kan doorgeven. Samen met onze leerlingen leggen we een weg af zodoende hen te begeleiden tot jongvolwassenen.”

Een interimaris

“Ik werk heel graag in De Passer. De leerlingen vallen heel goed mee en de collegae zijn zeer vriendelijk en hulpvaardig op alle gebied. Mijn gevoel naar De Passer toe is zeer positief. De structuur en de manier van werken met de leerlingen, die bijvoorbeeld eventjes uit de les kunnen om tot zichzelf te komen, is iets wat ik in andere scholen nog niet gezien heb. Het werkt uitstekend en de leerlingen zijn er vertrouwd mee. Een pluim voor De Passer.”

Menoka Laisnez

Waarom werken in De Passer meer is dan zomaar een job? Omdat je ten eerste als leerkracht de kans krijgt om te groeien. Groeien in je mogelijkheden, je vakbekwaamheid, enzovoort. Bijscholingen worden bijvoorbeeld enorm gestimuleerd en je krijgt ook de kans om je te bewijzen, ook als het al eens wat minder gaat.

Ten tweede wordt er oprecht geluisterd naar je ideeën en die worden in de mate van het mogelijke ook uitgevoerd. Het voltallige korps krijgt m.a.w. actief inspraak.

Verder bestaat De Passer uit een bruisend lerarenteam waarbij de open-deur-mentaliteit sterk naar voren komt. Onder het motto ‘sharing is caring’ wonen leerkrachten vaak elkaars lessen bij om zo te leren van elkaar. Daarnaast word je van dichtbij ondersteund, de leerkracht doet er echt toe!

Tot slot krijg je hier de kans om jongeren die het moeilijker hebben te helpen in het vinden van hun weg in de maatschappij. Het spreekt voor zich dat zoiets ontzettend veel voldoening geeft.”

Eszter Vanderhaeghe

“Werken bij De Passer is ontzettend leuk. Voor ik startte, vond ik het heel spannend. Ik ben namelijk iemand die zich veel vragen stelt. Is dat wel iets voor mij? Zal deze groep mij liggen? Hoe zullen de collega's zijn? … Op al deze vragen kreeg ik vrij snel antwoord.

Op dag één kwam ik toe in een heel warm en open team. Ik voelde dat ik me er thuis zou kunnen voelen en zo geschiedde. Veel leerlingen staan steeds met een glimlach en vol enthousiasme voor je klaar. Ze helpen je bovendien op weg om hen te leren kennen en ook de dichte betrokkenheid van de ouders speelt daarin een rol. Op die manier kan je de leerlingen helpen wanneer het moet.

Ik vind het een heerlijk moment wanneer je ziet dat je er toe doet. In De Passer is dat zo. Je merkt het aan je leerlingen, de ouders, collega's, directie... Afgelopen jaar vormden zich ook vriendschappen. Het leuke aan dit team is dat we veel meer dan collega's zijn. De sfeer die er hangt is onbeschrijfelijk en prachtig. Ik ben dan ook enorm blij en dankbaar dat ik De Passer volgend jaar opnieuw mijn thuis mag noemen.”


samen

maatwerk

passie

plus

plezier