Getuigenissen

Stagebedrijf ECS

“We kregen de vraag of het mogelijk was om een stageplaats voor twee weken te voorzien voor een leerling van De Passer, Jonas genaamd. Tijdens deze twee weken hebben we hem zoveel mogelijk werkervaring laten opdoen, alsook het zelfstandig begeleid uitvoeren van een project. Het project hield in dat hij de voorbereiding en uitvoering van onze nieuwe laptop policy mocht in werking zetten. Tijdens de periode die Jonas bij ons aanwezig was werd hij een deel van het team. Hij nam onder meer deel aan teammeetings of kon genieten van een rondleiding in ons automatisch magazijn of kreeg inzicht hoe de systemen gekoppeld zijn die alles besturen achter de schermen. De mening van het team luidde dan ook dat Jonas een zeer aangename en attente jongen is die zeker potentieel heeft om verder te groeien in de tak van IT. We wensen hem alvast veel succes toe in zijn verdere carrière."

Stagebedrijf Joris Ide

Yngwie integreerde vlot in het team. Hij voelde zich vrij snel in zijn sas tussen de programmeurs aan wie hij hulp vroeg waar nodig. Bij problemen tijdens het programmeren, bleef hij zoeken totdat hij een oplossing vond. Dit alles leidde uiteindelijk tot één bruikbare webpagina voor Joris Ide. Dit resultaat werd dan ook door Yngwie succesvol aan het team gepresenteerd.

Ouders van Ine en Senne

“Niks dan goeds over De Passer. Een dikke pluim voor heel het team. Wij zijn er bij van in het prille begin van deze nieuwe school en als ik zie hoe ver onze kinderen en wijzelf nu staan, dan is dat mede dankzij De Passer en dat zal ik nooit vergeten.”

Ouders van Jari

Het geluk stond aan onze kant op het moment dat we een middelbare school zochten voor onze jongste zoon. Precies op tijd werd De Passer opgericht.

Hij krijgt er les volgens het gewone leerplan (en kan dus later ook verder studeren als hij dit zou willen), maar dan in kleine groepjes.

Tijdens het infomoment op de ‘nieuwe school’ maakten we voor het eerst kennis met de leerkrachten en het coachteam. Het voelde meteen goed. Ook de mooie, groene ligging van de school was een pluspunt. Het was wel nog wat bang afwachten tot die eerste schooldag, maar het ging goed, heel goed zelfs.

Wat deze school voor ons zo bijzonder maakt? Dat er op zeer regelmatige tijdstippen feedback wordt gegeven waardoor we steeds op de hoogte zijn van (eventuele) moeilijkheden. Op deze manier kunnen we ook ’s avonds thuis het bijhorend gedrag ‘vertalen’. Uiteraard worden de jongeren op deze school niet gestigmatiseerd en wordt er zeer deskundig met hun problematiek omgegaan.

Wij vonden het belangrijk om als ouder ook ons steentje bij te dragen aan de opbouw van de school en besloten daarom om ons te engageren in de ouderwerking. Hierdoor kregen we een nog beter contact met het team. Bij elke gelegenheid kunnen we de gedrevenheid ervaren van de leerkrachten en de directie. We begrijpen dat de warmte die ze uitstralen ervoor zorgt dat onze zoon zich goed voelt op school!


samen

maatwerk

passie

plus

plezier