Internaten

Onze leerlingen hebben de mogelijkheid om tijdens de week op internaat te verblijven.
Er zijn 4 internaten waarmee De Passer een samenwerkingsverband heeft afgesloten.

De Zwaan

De Zwaan is een internaat voor leerlingen van het secundair onderwijs. Er zijn duidelijke (leef)regels, een vaste dagstructuur en voldoende ruimte voor ontspanning met tal van georganiseerde activiteiten. De opvoeders voorzien ook in studieondersteuning en volgen de studieresultaten mee op.

Bereikbaarheid: 1 km van de school (13 minuten stappen)

Rijselstraat 3
8200 Sint-Michiels Brugge
Tel: 050 38 02 17

De Kade

In de leefgroep zitten enkel jongeren met ASS. Na school wordt zoveel mogelijk tijd doorgebracht in de leefgroepruimte. Daarnaast heeft elke jongere een eigen kamer (soms per 2 afhankelijk van de leeftijd). Samen met de begeleiders gaan de jongeren op zoek naar gepaste vrijetijdsbesteding.

De aanmelding bij een van deze internaten gebeurt volgens een aanmeldingsprocedure. Gezien De Kade vzw onder het VAPH (Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap) valt, is er een A-document vereist. Dit A-document wordt opgemaakt door het CLB.

De Kade beslist in welke verblijfsgroep (dus ofwel Stapsteen ofwel Spermalie) de leerling verblijft.

Bereikbaarheid: met de bus (reistijd van ongeveer 30 minuten)

Snaggaardstraat 9
8000 Brugge
Tel: 050 39 09 35

Makz

Makz is een internaat voor internen van het kleuter-, basis- en secundair onderwijs. Het internaatteam heeft gedurende de afgelopen jaren expertise opgebouwd in de werking met jongeren met ASS. Ze doen dit onder andere door een duidelijke structuur en communicatie voorop te stellen. Er wordt ook rekening gehouden met mogelijke specifieke individuele noden. De jongeren met ASS vormen geen afzonderlijke groep binnen de internaatswerking, hierdoor wordt re-integratie in het reguliere onderwijs gestimuleerd.

Bereikbaarheid: met de trein (reistijd van ongeveer 50 minuten)

Alfred Verweeplein 25
8300 Knokke
Tel: 050 63 17 70

Internaat Brugge Educa

Het internaat ligt op campus Ter Groene Poorte en maakt gebruik van een vaste dagindeling en duidelijke afspraken en leefregels. Er wordt ingezet op leren leren met voldoende studiemogelijkheden en individuele studiebegeleiding. De leerlingen hebben ook de kans tot het volgen van naschoolse activiteiten.

Bereikbaarheid: 1,1 km van de school (13 minuten stappen)

Spoorwegstraat 14/7
8200 Sint-Michiels Brugge
Tel: 050 40 68 65


samen

maatwerk

passie

plus

plezier