Codefever leert onze leerlingen programmeren

Sinds 19 september krijgen al onze eerstejaars wekelijks enkele lessen ‘programmeren’, dit tot eind november. Dit project heet ‘Codefever’. Codefever is een organisatie die langsgaat op scholen, speciaal voor kinderen met een autismespectrumstoornis. Gedurende tien weken lang prikkelt Codefever de digitale vaardigheden van jongeren.

Tijdens de lessen programmeren de leerlingen zelf, dit binnen een eigen leeromgeving om de eerste stappen van het programmeren onder de knie te krijgen. Waarom? Leerlingen met ASS beschikken vaak over sterke, digitale kwaliteiten. Toch blijkt de drempel hoog om zich in te schrijven voor een dergelijke nieuwe hobby in een nieuwe omgeving, met nieuwe mensen, … Daarom brengt Codefever de digitale wereld tot bij de leerlingen in hun vertrouwde, veilige schoolomgeving.

Infomomenten

 

Over

Leerlingen vertellen Alle getuigenissen

  • Tom- Ouder

    Onze zoon gaat terug graag naar school en voelt zich er begrepen. Dat heeft bovendien een positieve invloed op zijn schoolresultaten. We hebben met het hele gezin rust kunnen vinden dankzij de extra inspanningen van De Passer.

  • Theodora - Leerling

    In de les wordt de leerstof aangeboden op mijn tempo en ook co-teaching vind ik heel leuk. Dan zijn er twee leerkrachten in de klas waardoor ik minder lang moet wachten voordat iemand me kan helpen.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…